Wat is BIMI en waarom wil je dit toevoegen als afzender?

Met BIMI is het mogelijk voor bedrijven hun logo automatisch weer te geven naast de e-mails in de inbox van de ontvanger. Op deze manier zien je klanten direct dat de e-mail écht van jou afkomstig is en dat het niet gaat om een phishing bericht. Wil je meer weten over BIMI, lees dan snel verder!

Wat is BIMI en waarom wil je dit toevoegen als afzender? image

Wat is BIMI?

BIMI is een afkorting en staat voor Brand Indicators for Message Indentification. BIMI is na een korte pilot al geïntroduceerd in 2020. BIMI is ontwikkeld door onder andere LinkedIn, Google en Verizon. Daarmee ligt de focus ook duidelijk op de verzendende bedrijven. Laat je e-mail opvallen in een overvolle inbox door je logo toe te voegen, wat er dan zo uit ziet:

Voorbeeld BIMI in inbox bedrijven

Op deze manier zie je direct dat de betreffende e-mails van Spotify en LinkedIn zijn. De behoefte om het logo zo duidelijk naar voren te laten komen is er zeker. Veel bedrijven hebben verschillende logo’s, merken en combinaties. Tot nu toe betekende dit dat elk ontvangende client een eigen systeem had voor logovertoning. Met BIMI is een standaard geïntroduceerd die het proces vergemakkelijkt.

Ook makkelijk voor de strijd tegen phishing!

Het is gebaseerd op je DMARC records. Zo is het alleen mogelijk dat jij en alleen jij je eigen logo voert in je e-mails. De strijd tegen phisihing wordt uiteindelijk iets makkelijker zo, omdat je klant je officiële e-mails herkent aan het logo.

Waarom wil je BIMI hebben?

Er zijn tal van redenen op te noemen waarom je BIMI wilt hebben:

  • Gemakkelijk managen van logo’s zodat je zeker weet dat het juiste logo wordt getoond
  • Het verlaagd risico’s op gephishte gebruikers
  • Verhoogde merkwaarde al vanuit de inbox zonder dat de e-mail is geopend
  • Mogelijk verhoogde open rates (omdat je klant direct al ziet dat de e-mail van jou is)

Volgens onderzoek van Redsift zou je e-mail zelfs tot 38% meer geopend worden wanneer je er een logo hebt staan ten opzichte van wanneer je dit niet hebt. Wat ook goed is om over na te denken: bij een phishing mail zijn consumenten eerder geneigd om het officiële bedrijf aansprakelijk te stellen. Daarnaast gaat jouw marketinghart er sneller van kloppen als je deze positie veroverd met je beeldmerk, toch?

Wat zijn de afmetingen van BIMI?

Om je logo overal goed op schaal te kunnen vertonen, werkt BIMI tot op heden alleen met het bestandstype .SVG (Scaled Vector Graphic). Om een goede .SVG te maken gebruik je Adobe Illustrator. In Adobe Illustrator worden er wel ‘x’ en ‘y’ attributen toegevoegd aan je bestand. Deze moet je er handmatig uit halen. Daarnaast moet je rekening houden met de volgende punten:

  • De afbeelding moet een vierkante beeldverhouding hebben
  • Afbeelding moet gecentreerd zijn. Afhankelijk van de e-mail client wordt je logo als een cirkel of vierkant met afgeronde hoeken getoond. Het zou zonde zijn als je logo afgebroken wordt
  • De achtergrond moet een effen kleur zijn. Transparante achtergronden worden mogelijk niet weergegeven zoals je verwacht

BIMI en Reloadify

Binnen Reloadify is het (nog) niet mogelijk om een BIMI toe te voegen. Wel gaan we ons best doen om deze feature in de toekomst voor onze klanten beschikbaar te stellen. Zo val je nóg meer op tussen alle e-mails die dagelijks worden verstuurd. Én het is een stukje herkenbaarheid: mensen krijgen weer jouw logo te zien.

< Terug naar blogoverzicht

Benieuwd naar wat we nog meer te vertellen hebben?

We blijven actief Reloadify updaten; heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten!

Volg ons op LinkedIN, YouTube, of Instagram.