Nieuwe feature: Mailchimp Integratie

Wist jij dat we een gehele integratie hebben met Mailchimp? Dit betekent eigenlijk dat wanneer je eerder werkte met Mailchimp, je al je klantdata gemakkelijk overzet op Reloadify. Een goed, Nederlands alternatief voor Mailchimp is dan ook Reloadify. Met Reloadify bel of chat je gemakkelijk met een Nederlands support, zonder dat hier een tijdsverschil van acht uur in zit (zoals bij Mailchimp). Een alternatief voor Mailchimp heb je hier dus gevonden. Vind je Mailchimp verder wel fijn werken en hou je niet van een rompslomp aan data overzetten? Te gek, dan zijn wij een match! Ik zal je uitleggen waarom. 

Nieuwe feature: Mailchimp Integratie image

Hoe het werkt

Onze integratie met Mailchimp is gemakkelijk door te lopen. Doordat je met één klik op de knop al je contactlijsten die je hebt aangemaakt in Mailchimp zo exporteert naar Reloadify. Zo verlies je geen data en is je data binnen enkele minuten direct overgezet naar je nieuwe Mailchimp alternatief. Dit is hoe het werkt:

  • Installeer Reloadify 
  • Maak binnen Reloadify een connectie met je Mailchimp account
  • Migreer al je contacten naar Reloadify (inclusief contactinformatie zoals tags). 
  • Ontkoppel Mailchimp weer van Reloadify 

Dat klinkt niet moeilijk en dat is het ook niet. Zo maak jij direct een frisse start bij Reloadify, zonder dat je al je data met veel gedoe overzet. 

Voordat je begint

Voordat je begint met het overzetten van je contacten vanuit Mailchimp naar Reloadify, is het handig om de juiste contactlijsten aan te maken in Mailchimp. Hiervoor hoef je alleen maar in Mailchimp in te loggen. Heeft jouw webshop bijvoorbeeld verschillende talen? Of heb je juist een lijst met klanten die niet genoeg engaged zijn? Maak dit van tevoren duidelijk door de juiste segmentlijsten aan te maken in Mailchimp. Zo weet je zeker dat je de data van Mailchimp op de juiste manier inlaadt in Reloadify. 

Reloadify connecten met Mailchimp

Koppel je oude Mailchimp account aan Reloadify om je abonnees en uitgeschreven abonnees te importeren. Dit doe je eenvoudig in Reloadify. Ga naar je instellingen en dan naar je integraties. Hier zie je het volgende blokje:

MailChimp verbinden met Reloadify

Klik op de groene button ‘verbinden’. Wanneer je daar op klikt, komt je bij het Mailchimp login scherm:

Login Mailchimp

Onze ervaring met Mailchimp is dat je vrij snel ingelogd bent en bij je lijsten bent. 

Migreer al je contacten vanuit Mailchimp

Nu is het tijd om al je contacten vanuit Mailchimp te migreren naar Reloadify. Voordat je begint met het overzetten van je contacten vanuit Mailchimp naar Reloadify, is het handig om de juiste contactlijsten aan te maken in Mailchimp. Hiervoor hoef je alleen maar in Mailchimp in te loggen. Heeft jouw webshop bijvoorbeeld verschillende talen? Of heb je juist een lijst met klanten die niet genoeg engaged zijn? Maak dit van tevoren duidelijk door de juiste segmentlijsten aan te maken in Mailchimp. Zo weet je zeker dat je de data van Mailchimp op de juiste manier inlaadt in Reloadify. Natuurlijk kan je een oneindig aantal extra segmenten aanmaken in Reloadify na de integratie.

Mailchimp werkt op basis van een tagginsysteem. Ben jij erg gehecht aan je tags in Mailchimp? Geen punt, deze tags neemt Reloadify gewoon over. Ben je ingelogd in Mailchimp? Dan is de connectie tussen Mailchimp en Reloadify gemaakt en ben je klaar om te gaan. In Reloadify klik je nu op het potloodje. Nu zie je alle lijsten die je ooit hebt aangemaakt in Mailchimp:

Mailchimp migratie contacten

In dit voorbeeld zie je dat ik een webshop heb met 3 talen, namelijk Nederlands, Duits en Engels. Wel zo fijn om al je talen qua contacten hetzelfde te houden. Ik klik NL aan en druk op ‘start het importeren’. Ik check direct of het goed is gegaan door te zoeken naar een specifiek profiel, namelijk dat van Roos.
En ja hoor, de tag ‘winkel inschrijvingen’ is toegevoegd aan het profiel:

Mailchimp contacten geïmporteerd

Reloadify synct alleen de profielinformatie vanuit Mailchimp. De verdere orderhistorie wordt gesynchroniseerd vanuit jouw webshop zelf. Deze informatie wordt automatisch gematcht aan het juiste profiel. Soms lijkt het net magie! Op deze manier raak je geen profielen kwijt én heb je een compleet 360 graden-klantbeeld. 

MailChimp ontkoppelen van Reloadify

Ben je klaar met het overzetten van al je contacten vanuit Mailchimp? Perfect! In dat geval kun je de connectie tussen Mailchimp en Reloadify weer weghalen. Dit doe je door op de knop ‘Loskoppelen’ te klikken: mailchimp ontkoppelen

Je Mailchimp account wordt nu losgekoppeld van je Mailchimp alternatief, namelijk Reloadify. Je hebt nu een compleet account in Reloadify en klaar om omzet binnen te halen. Succes!

< Terug naar blogoverzicht

Benieuwd naar wat we nog meer te vertellen hebben?

We blijven actief Reloadify updaten; heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten!

Volg ons op LinkedIN, YouTube, of Instagram.