Bomen planten in Madagaskar

Voor elke €100,- euro die wij uitgeven, planten wij een boom in Madagaskar. Echt waar! Sinds het begin van Reloadify hebben we nu maar liefst 2855 bomen geplant. Ons bos wordt steeds groter, hoe leuk is dat!

Bomen planten in Madagaskar image

Wat zijn de Eden Reforestation Projects

Eden Reforestation Projects is een non-profitorganisatie die als missie heeft verarmde dorpelingen een eerlijk loon te geven en zo bij te dragen tot het wereldwijde herstel van de bossen. Sinds hun start in 2005 hebben ze meer dan 265.000.000 bomen geplant op 82 verschillende projectlocaties! Het is niet alleen het aantal bomen dat ze hebben geplant dat indrukwekkend is, maar ook de banen die ze hebben gecreëerd om de lokale bevolking uit extreme armoede te halen.De bomen die we planten via Eden Herbebossingsprojecten leggen 308 kg koolstof vast gedurende hun geschatte 25-jarige groeifase.

Bomen planten met Edenprojects

De leider van een dergelijk project werkt samen met de omliggende dorpen die zich inzetten voor het herstel van hun bossen. Eden traint lokale mensen om nieuwe bomen te planten. Zij planten inheemse boomsoorten, precies wat Madagaskar nodig heeft.

De gemeenschappen beschermen hun nieuwe bossen omdat zij hier zelf ook belang bij hebben.
Eden Reforestation Projects hebben studies laten uitvoeren die een overlevingspercentage laten zien van meer dan 80%, zelfs hoger wanneer natuurlijke aanwas wordt meegerekend. Fantastisch, toch?

Waarom is bomen planten nodig?​

Madagaskar is een bijzonder land, al zeggen we het zelf. Het is een land met meer dan 200.000 soorten planten en dieren die nergens anders ter wereld voorkomen. Helaas is meer dan 90% van de oorspronkelijke bossen van Madagaskar vernietigd.

Hierdoor zijn hele diersoorten verdreven en de gemeenschap niet meer in staat is om van het land te leven.

Bomen planten in Madagaskar

Eden startte haar projectlocaties in Madagaskar in 2007 met mangrovebossen te herstellen. Mangrovebossen zijn essentiële ecosystemen waarvan de wortels van de bomen dienen als anker voor de bodem en de kustlijn. Hierdoor wordt erosie voorkomen en wordt er een barrière gevormd tegen barre weersomstandigheden. Wat begon als mangroveherstel en herbebossing in 2007 groeide uit tot een verscheidenheid aan droge loofboomsoorten in 2012.

< Terug naar blogoverzicht

Benieuwd naar wat we nog meer te vertellen hebben?

We blijven actief Reloadify updaten; heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons weten!

Volg ons op LinkedIN, YouTube, of Instagram.