Reading:
E-mail marketing software Magento 2

Image

E-mail marketing software Magento 2

by Lukas
23 april 2021

Op zoek naar e-mail marketing software voor Magento 2? In dit artikel geven we tips en adviezen die je helpen bij je keuze voor een e-mail marketing pakket wat aansluit bij jouw wensen.

De voordelen van e-mail marketing voor je webwinkel zijn – mits je een goed software pakket gebruikt – groot.

Waarom een e-mail marketing pakket specifiek voor Magento 2?

Vaak zien we nog de vraag voorbij komen: Waarom zou ik een e-mail marketing specifiek voor Magento 2 willen gebruiken? Heb ik niet voldoende aan algemene e-mail software zoals MailChimp of MailerLite? Het voordeel van een e-mail marketing pakket voor Magento 2 is dat je meer data tot je beschikking hebt. De basis e-mail marketing pakketten synchroniseren de naam van je klanten en het e-mail adres, maar de meer geavanceerdere e-mail marketing pakketten stellen je in staat om product, koop en profiel informatie te synchroniseren uit jouw Magento 2 webwinkel. Het grote voordeel hiervan is dat je op basis van deze data e-mails kunt verrijken maar ook kunt segmenteren binnen je klantenbestand.

Aangezien elke webwinkel tegenwoordig een algemene nieuwsbrief verstuurd zul je jezelf moeten onderscheiden ten opzichte van andere webwinkeliers. Dit verschil kun je maken door een relevantere boodschap te communiceren naar de klant. Hoe relevanter hoe beter, en hoe meer data je hebt hoe relevanter je kan communiceren.

Anno 2021 is het dan ook een must-have om volledige synchronisatie koppeling te hebben tussen je Magento 2 webwinkel en e-mail marketing software.

Voorbeeld: Door order informatie maar ook klant data te synchroniseren kun je een doelgroep aanmaken die wel Nike Air Max schoenen heeft gekocht maar geen bescherming spray. Nu kun je deze doelgroep een e-mail te sturen met uitleg over het correct onderhouden van hun Nike Air Max schoenen en dat de bescherming spray ze hierbij helpt. Zo ontvangt de klant een relevante, waardevolle nieuwsbrief wat resulteert in minder uitschrijvingen, SPAM klachten en meer nieuwe aankopen.

Belangrijk: Denk goed na voordat je gebruik maakt van Amerikaanse bedrijven. Het Europese hof heeft het privacy shield in 2020 ongeldig verklaard. Dit betekent dat je in overtreding bent als je gebruik maakt of gaat maken van een Amerikaanse partner en data van je klanten synchroniseert naar de Verenigde Staten.

Magento 2 e-mail marketing

Nederlands of internationaal?

Conclusie